Survo-Käyttäjäyhdistys ry

    Ratkaista    
  Unelma      
        Ongelmia
Suuri        
      Vaikeita  

Survo-Käyttäjäyhdistys on toiminut vuodesta 1989 Survo-ohjelmiston käyttäjien, kehittäjien ja markkinoijien yhdyssiteenä.

Toiminta

Yhdistys järjestää vuosittain seminaareja ja koulutustilaisuuksia, joissa käyttäjät voivat tutustua toisiinsa sekä Survo-ohjelmiston uusiin ja vähän vanhempiinkin piirteisiin.

Survo-keskustelu

Survon sivuilla on vuodesta 2001 lähtien ollut mahdollista keskustella käyttäjien ja kehittäjien kesken Survoon liittyvistä asioista. Keväästä 2013 lähtien keskustelu on siirtynyt uudelle alustalle. Vanhan systeemin arvokkaat viestit (2001-2013) on huolellisesti arkistoitu, ja niistä voi hakea innoitusta vaikkapa Googlella.

Survo-seminaari

Ajankohtaisten Survo-aiheiden ja pikkupurtavan parissa on viihdytty vuosien ajan syksyisin ja keväisin, yleensä parin viikon välein, Helsingin yliopiston psykologian oppiaineen tiloissa Siltavuorenpenkereellä.

Seminaari on jatkanut Tilastollisen tietojenkäsittelyn seminaarin pitkää perinnettä, joka alkoi jo 1980-luvulla, yhtä matkaa interaktiivisen Survon kehitysaskelien kanssa. Kaikki aiheista kiinnostuneet ovat aina olleet tervetulleita! Tilaisuuksista tiedotetaan Survon keskusteluryhmässä.

Survo-risteily

Yhdistyksen mittavimmaksi perinteeksi on muodostunut keväinen kahden päivän (ja yön) mittainen Survo-risteily: laivaseminaari Helsinki-Tukholma -reitillä. Samassa yhteydessä pidetään myös yhdistyksen vuosikokous.

Jo ennen kuin laiva irtoaa laiturista, alkaa mielenkiintoinen paketti esityksiä ja keskusteluja, joiden yhteisenä tekijänä on Survo. Kevään aikatauluista ilmoitetaan hyvissä ajoin. Kannattaa lähteä kyytiin!

Survo-risteilyjä on järjestetty menestyksekkäästi jo lähes 30 vuoden ajan. Lue koosteita viime vuosien seilailuista!

Survo-tut ideat

Vuosina 1991-2000 yhdistys julkaisi SURVO.TUT-nimistä lehteä, jossa oli mm. järjettömän hyviä juttuja maailman turuilta, jäsenkyselyjä ja niiden analyyseja, Survo-sovellusten esittelyjä laidasta laitaan sekä Survon kehityskuvioiden uusimpia kuulumisia. Lehden liitteeksi ehti myös vakiintua SURVOTUT-levyke, josta löytyi mm. käyttäjien tekemiä sukroja ym. mukavaa.

Vuonna 2011 kaikki SURVO.TUT-lehdet skannattiin, ja ne ovat siitä asti olleet luettavissa verkossa. Kannattaa tutustua (tai palautella mieliin)!

Lehden merkitys väheni ja julkaiseminen loppui nettiaikakauden ja Survon keskusteluryhmän myötä. Sittemmin keskusteltiin useinkin siitä, mikä olisi kätevin tapa jakaa tiedostoja Survon käyttäjien kesken, toisin sanoen mikä korvaisi SURVOTUT-levykkeet. Asia jäi monesti ideatasolle, kunnes...

Survo-vinkit

Vuoden 2011 Survo-risteilyllä päätettiin aikaansaada yksinkertainen foorumi sukrojen, toimituskenttien, kuvapohjien, kikkojen, niksien yms. jakamiseen Survon käyttäjien kesken. Foorumina toimi (lopulta aika huonosti) pari vuotta erillinen vinkkisivu.

Sivulla oli ohjeet, miten yhdistyksen jäsenet voivat saada vinkkejään esille, mutta kovin moni ei tätä käyttänyt eikä se ollut muutenkaan järin kätevää. Parempia keinoja kaivattiin, ja lopulta myös saatiin....

Vuonna 2013 käynnistetty uusi Survo-keskusteluryhmä korvaa myös vinkkisivun, koska sinne kirjoitettuihin viesteihin voi helposti liittää myös tiedostoja. Nyt kaikki ideoimaan ja tekemään ehdotuksia!

Hallitus

Yhdistyksen hallituksen kooksi on vakiintunut viisi henkilöä, joista yksi toimii sihteerinä ja yksi puheenjohtajana. Vuosikokouksessa 2019 hallitukseen valittiin Jari Lipsanen, Petri Palmu, Emma Peltomaa (sihteeri), Eino Uotila ja Kimmo Vehkalahti (puheenjohtaja).

Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on 20 euroa henkilöjäseneltä, 5 euroa opiskelijajäseneltä ja 130 euroa yhteisöjäseneltä. Liity yhdistyksen jäseneksi lähettämällä yhteystietosi yhdistyksen sihteerille tai maksamalla jäsenmaksu:
HELSINGIN OP PANKKI OYJ (OKOYFIHH)
FI26 5724 4220 0110 72


Linkkejä Survon sivuille:

Etusivu  |  Keskustelu