Esimerkki kilparistikon ratkaisusta

(Hiiren näpäytykset osoitettu matalalla merkkiäänellä)

Tämä on tyypillinen esimerkki osittain hyvästä ratkaisusta. Varsinkin alkupuolella näyttää sujuvan mukavasti, sillä arvokkaimmat luvut 8,9 ja seuraavaksi arvokkaimmat 7,10 löydetään melko nopeasti. Toiseksi viimeisen rivin viimeistä lukua ei panna heti paikalleen, sillä se on 35-12-15-7=1, mikä luvun 16 ohella on kaikkein arvottomin. Jatko puolivälin jälkeen ei onnistu yhtä hyvin, kun tapahtuu muutamia ilmeisiä "laskuvirheitä".

Ratkaisussa esiintyy 8 virheellistä arvausta, joista kaikista selvitään välittömästi ääniohjauksen (tai virhettä kuvaavan numeerisen lausekkeen) opastamana. Tällainen väärien valintojen määrä ei sanottavasti ole suurempi kuin parhaissa ratkaisuissa. Vaaditaan todella satumaista onnea, että ratkaisu sujuisi täysin virheittä puhumattakaan siitä, että se tapahtuisi parhaassa järjestyksessä (vaikeat luvut ensin ja helpot vasta lopuksi).

Nyt päästiin tulokseen 1226. Se ylittää rajan 1200, joka on edellytyksenä 9-numeroisen tarkistuskoodin (057025345) ilmaantumiselle, jolloin tällaisen tuloksen voi lähettää kilpailuvastauksena. Ymmärrettävistä syistä ei juuri tätä vastausta tulla hyväksymään kilpailun missään vaiheessa.

Takaisin kilpailusivulle