Käyttöympäristö tekstin ja numeerisen tiedon luovaan käsittelyyn

SURVO MM
Etusivu  |  Keskustelu  |  Uutuudet  |  Download  |  Flash

Miten Survoa käytetään?

Survolle ominainen editoriaalinen käyttötapa tarkoittaa kaikkien tehtävien suorittamista sen omalla teksturilla. Työskentely on välitöntä ja tehokasta: tulokset ilmestyvät samaan toimituskenttään, josta toimintoja aktivoidaan ja jonne voidaan myös vapaasti kirjoittaa tekstiä. Tämä mahdollistaa automaattisen töiden dokumentoinnin käyttäjän haluamalla tarkkuudella.

Yksinkertaisia (ja vähän vaativampiakin) esimerkkejä

Tältä sivulta alkava tutustumiskierros johdattaa Survon käyttöön esimerkkien avulla: Survon toimituskenttään on kirjoitettu tavanomaisen teksturin tapaan ns. komentokaavioita selityksin varustettuna. Aktivoimalla ko. kaavio saadaan vastaus joko lukuna tai laajempana kokonaisuutena kaavion yhteyteen. Tietyntyyppiset aktivoinnit avaavat myös itsenäisiä kuvaikkunoita.

Kussakin esimerkissä näytetään tilanne ennen ja jälkeen aktivointien esimerkiksi seuraavasti:

Alkutilanne (ennen aktivointia):
  1 *
  2 *    2+2= 
  3 *

Lopputilanne (aktivoinnin jälkeen):
  1 *
  2 *    2+2=4 
  3 *

Havainnollisuuden vuoksi kohdistimen paikka kuvitellulla aktivointihetkellä on merkitty ja korostettu yllä näkyvällä tavalla. Oikea aktivointi tapahtuu Survossa joko hiirellä tai näppäimistöllä.

Esimerkit ovat tiiviitä, aitoja Survon käyttötilanteita. Tyypillisesti, etenkin ammattikäyttäjillä, syntyy huomattavasti laajempiakin kokonaisuuksia.

Survon tutustumiskierros

Tutustumiskierros antaa kuvan Survolle ominaisesta käyttötavasta, mutta se kattaa vain pienen osan Survon käyttöalueista. Havainnollisuuden vuoksi monissa esimerkeissä käsitellään tilastollisia aineistoja toimituskentän taulukkoina. Todellisuudessa havaintoaineistoja Survossa hallitaan yleensä erityisten datatiedostojen muodossa. Erittäin laajojenkin aineistojen käsittely on Survolla varsin kätevää.

Ensimmäinen esimerkki näyttää hyvän testin minkä tahansa laskentaohjelman kätevyydelle. Siitä edetään vaiheittain vähän vaativampiinkin tilanteisiin.

Aloita kierros tästä!

Kierros käsittää n. 30 esimerkkiä. Katsomalla ne kaikki läpi palaat lopuksi takaisin tälle sivulle.

Kokeile itse!

Parhaiten voit perehtyä Survoon ottamalla käyttöön sen ilmaisversion, jolla pääset itse kokeilemaan editoriaalisen käyttötavan mahdollisuuksia. Survon mukana tulee lukuisia valmiita malleja ja esimerkkejä, jotka auttavat alkuun. Kekseliäisyytesi ja mielikuvituksesi avulla luot pian oman, persoonallisen työskentelytapasi.

Etusivu  |  Keskustelu  |  Uutuudet  |  Download  |  Flash
Copyright © Survo Systems 2001-2008. All rights reserved.
Updated 2008-10-20 by webmaster'at'survo.fi.
Best viewed with any browser.