Survo-ristikon pikapeli (4x4)

Tutustu ensin kilpailun ohjeisiin ja sääntöihin

Tämä 4x4-ristikko on täytettävä luvuilla 1-16 siten, että rivi- ja sarakesummat täsmäävät. Näpäytä aina ensin ruutua, johon aiot asettaa luvun, jolloin siihen tulee iso punainen kysymysmerkki. Valitse sitten ruutuun kuuluva luku näpäyttämällä ruutua, jossa tuo luku on punaisena. Jos valitset väärän luvun, kuuluu kahden äänen muodostama intervalli, jonka suunnasta ja suuruudesta voit päätellä, miten parantaa valintaasi. Virheen suuruuden saat myös laskemalla pelilaudan alalaitaan ilmestyvän numeerisen lausekkeen arvon.

Jokainen oikea valinta tuottaa lisäpisteitä ja väärä valinta vähentää niitä. Pisteet vähenevät myös käytetyn ajan mukaan - on siis syytä olla nopea päätelmissään. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman korkea pistemäärä. Voit aina aloittaa uuden pelikierroksen näpäyttämällä pelilaudan oikean alakulman punaista ruutua. Lisätietoja pelin luonteesta (kannattaa lukea)

Voit harjoitella peliä (erityisesti musiikki-intervallien tunnistusta) opetustilassa näpäyttämällä pelin alussa punaista L-kirjainta näytön oikeassa yläkulmassa. Silloin virhevalinnat osoitetaan paitsi äänin myös numeerisesti ja nimeämällä sanallisesti tuon intervallin. Vihjeitä ja tarkempaa tietoa opetustilasta

Survo-ristikot ovat tässä pikapelimuodossa oivaa harjoitusta päässälaskutaidolle, loogiselle päättelylle ja musiikki-intervallien tunnistamiselle.

Tämä pikapeli on saatavilla myös kosketusnäytöllisille Android-puhelimille.

Lisätietoja Survo-ristikoista

Huom. Kasvata tekstikokoa tarvittaessa ctrl+ -painalluksilla, jotta pelilauta näkyy kokonaan.