Sukrojen ohjelmointi Survossa on suunniteltu ja kirjoitettu SURVO 84C -työnä, ja se ilmestyi vuonna 1991. Nyt esillä oleva WWW-versio on suunniteltu ja toteutettu SURVO 98 -työnä tammikuussa 1999 käyttäen pohjana alkuperäisen oppaan toimituskenttiä.
Kuten alkuperäiset paino-originaalit, myös HTML-tiedostot ovat syntyneet Survon PRINT-operaatiolla. Yhteistä on Survon oma tulostuskieli - ja koko Survon käyttöympäristö joka tarjoaa useita, huomattavasti HTML-koodeja kätevämpiä tapoja hallita dokumentin sekä kokonaisuuksia että yksityiskohtia. Suurin osa merkinnöistä säilyikin lähes koskemattomana, kun 72-sivuinen painotuote muuntui reilussa työpäivässä n. 20 webbisivuksi.
Nykyinen Survo (SURVO 98) on täysin yhteensopiva aiemman (SURVO 84C) kanssa, joten kaikki oppaassa kuvatut toiminnat ovat edelleen voimassa. Luonnollisesti nykyinen Survo sisältää erittäin paljon toimintoja, jotka ovat nähneet päivänvalon vasta vuoden 1991 jälkeen. Niinpä on katsottu parhaaksi hieman ehostaa eräitä kohtia ja lisätä joitakin SURVO 98:aa koskevia huomautuksia. Kuitenkaan sukrojen teon tai ylipäätään Survon käytön periaatteet eivät ole tänä aikana muuttuneet.
Kaikkiaan opas toimii edelleen hyödyllisenä johdatuksena sukrojen teon maailmaan. Pitemmälle ehtineille löytyy kosolti lisämateriaalia valmiiden sukrojen muodossa Survon sisältä. Eräs yleinen sukro on myös varsin tyhjentävästi kuvattuna verkossa, nimittäin havaintojen yhdistelyyn tarkoitettu AGGRE, josta Kimmo Vehkalahti piti syksyllä 1998 esitelmän tilastollisen tietojenkäsittelyn seminaarissa. Lisälukemistoksi sopii Seppo Mustosen kirja Survo ja minä (1996), etenkin luku Makein juttu.
Edelläoleva kuva vastaa alkuperäisen oppaan etukantta. Lumihiutaleen näköiset koristeet ovat syntyneet seuraavanlaisella PLOT-kaaviolla:
|
|